Com funciona?

El Moviment Bona Voluntat, de Neuròtics Anònims, també conegut com a NA, ha adoptat el programa de recuperació d'Alcohòlics Anònims. El programa d'NA consta de 12 passos suggerits per a la recuperació de la persona i 12 tradicions per aconseguir un servei adequat de cura i manteniment dels grups; i s'apliquen a persones que, més que tenir problemes amb "la seva manera de beure", tenen problemes amb "la seva manera de viure".

Enunciat

Neuròtics Anònims és una agrupació d'homes i dones que comparteixen l'experiència, la fortalesa i l'esperança mútues de poder resoldre els seus problemes emocionals i ajudar altres persones a recuperar-se de la neurosi.

L'únic requisit per ser membre de Neuròtics Anònims és tenir el desig d'aconseguir la tranquil·litat. Per ser membre de Neuròtics Anònims no es paguen drets ni quotes, ens mantenim amb les nostres pròpies contribucions voluntàries.

Neuròtics Anònims no pertany a cap secta religiosa, ni política, ni a cap altra organització o institució; no desitja intervenir en cap controvèrsia ni dona suport o combat altres causes.

La nostra finalitat primordial és mantenir l'estabilitat emocional i ajudar altres persones a aconseguir la tranquil·litat.

12 Passos

1.Admitimos que érem impotents davant les nostres emocions i que ja ens era impossible manejar les nostres pròpies vides.

2.Llegamos al convenciment que només un Poder Superior a nosaltres mateixos, podria tornar-nos el seny.

3.Decidimos posar la nostra voluntat i les nostres vides a la cura de Déu, tal com nosaltres el concebem.

4. Sense cap temor, vam fer un inventari moral de nosaltres mateixos.

5.Admitimos davant Déu, davant nosaltres mateixos i davant un altre ésser humà, la naturalesa exacta de les nostres faltes.

6.Estuvimos disposats a deixar que Déu eliminés tots aquests defectes de caràcter.

7.Humildemente li demanem a Déu que ens lliurés dels nostres defectes.

8.Hicimos una llista de totes aquelles persones a qui havíem ofès i vam estar disposats a reparar el dany que els causem.

9.Reparamos directament a quants ens va ser possible el mal que els havíem causat, excepte en aquells casos en què el fer-ho perjudiqués ells mateixos o als altres.

10.Continuamos fent el nostre inventari personal i quan ens equivoquem ho admetem immediatament.

11.Buscamos a través de l'oració i la meditació millorar el nostre contacte conscient amb Déu tal com el concebem, demanant-li només que ens deixés conèixer La seva Voluntat envers nosaltres i ens donés la fortalesa per acceptar-la.

12.Habiendo experimentat un despertar espiritual com a resultat d'aquests passos, tractem de portar aquest missatge als neuròtics i de practicar aquests principis en tots els nostres actes.

12 Tradicions

1.Nuestro benestar comú ha de tenir la preferència; la Recuperació Personal depèn de la Unitat de N.A.

2. Per al propòsit del nostre grup només existeix una autoritat fonamental: un DÉU amorós que pot manifestar-se en la consciència del nostre grup. Els nostres líders no són més que servidors de confiança, no governen.

3.El únic requisit per ser membre de N.A. és tenir el desig d'aconseguir la TRANQUIL·LITAT.

4.Cada grup ha de ser autònom, excepte en assumptes que afectin a altres grups o a NEURÒTICS ANÒNIMS considerat com un tot.

5.Cada grup té un sol objectiu primordial: portar el missatge al neuròtic que encara esta patint.

6.Un grup de N.A. mai ha de donar suport, finançar o prestar el nom de N.A. a cap entitat reunida o empresa aliena, per evitar que els problemes de diners, propietat i prestigi ens desviïn del nostre objectiu primordial.

7.Tpdo grup de N.A. ha de mantenir-se completament a si mateix, negant-se a rebre contribucions de fora.

8.N.A. mai tindrà caràcter professional, però els nostres centres de servei poden emprar treballadors especials.

9.N.A. com a tal mai ha de ser organitzada; però podem crear juntes o comitès de servei que siguin directament responsables davant aquells a qui serveixen.

10.N.A. no té opinió sobre assumptes aliens a les seves activitats, per tant el seu nom mai ha de barrejar-se en polèmiques públiques.

11.Nuestra política de relacions públiques es basa més aviat en l'atracció que en la promoció, necessitem mantenir sempre el nostre anonimat personal davant la premsa, la ràdio, el cinema i la televisió.

12.El anonimat és la base espiritual de totes les nostres tradicions, recordant sempre anteposar els principis a les personalitats.